Chris

Ik ben Chris Vluymans, oprichtster en zaakvoerder van Leef echt. Al heel mijn leven ben ik geboeid door mensen en de manier waarop ze handelen, voelen, denken, groeien en ontwikkelen.


Tijdens mijn meer dan dertigjarige loopbaan werkte ik onder meer als leidinggevende op twee grote human resources-afdelingen. Dit maakte me vertrouwd met de grote impact van werk op het individueel welzijn. Daarnaast werkte ik als lector, trainer, opleidingshoofd en directielid in een sociale hogeschool. 


In 2016 richtte ik Leef echt op met als doel mensen te begeleiden om ze (terug) in hun eigen kracht te brengen én tot duurzame oplossingen te komen. Hierbij werk ik op een waarderende en positieve manier met een focus op je mogelijkheden. Belangrijke waarden voor mij zijn respect, gelijkwaardigheid, authenticiteit en vrij van oordelen. Ik geef je tijdens onze gesprekken ook opbouwende feedback.


Deze uitgebreide beroepservaring combineer ik met een boeiende levensreis. Ik ben ervaringsdeskundige op vlak van burn-out en ‘het roer omgooien’ in mijn privé en professioneel leven. 


Ik vind een gedegen opleiding onontbeerlijk. Naast mijn basisopleidingen als Bachelor personeelswerk en Master in de sociale wetenschappen, volgde ik tal van opleidingen en trainingen waaronder Integraal coachen, Loopbaan coaching, Stress & burn-out coaching, NLP, Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme, Geweldloze of verbindende communicatie en ACT. Verder nam ik deel aan tal van kortlopende opleidingen en workshops waaronder Hoogsensitiviteit, Natuurcoaching bij stress en burn-out, Piekeren, Persoonlijk leiderschap en Relaxatietechnieken zoals ademen, meditatie en mindfulness. Uiteraard blijf ik me continu bijscholen.


Ik vind kwaliteit heel belangrijk:

  • Ik ben gecertificeerd loopbaanbegeleider en partner van VDAB.
  • Ik ben erkend stress- en burn-outcoach en lid van de Vereniging voor Erkende Stress en Burn-outcoaches (VESB)
  • Ik ben gecertificeerd Perfectionismecoach en lid van de Beroepsvereniging van Perfectionisme Coaches volgens OCP – methodiek (BPC).