Getuigenissen

Saar

Bart

Anneleen

Stephanie

Katleen

Lien

Anoniem

Suzy

Patricia

Chris treedt je oordeelloos, warm en oprecht tegemoet. Ze weet uit een complex verhaal met veel zijwegen de kern te pakken en daarop door te gaan. Ik voel mij veilig bij haar, voel de ruimte om 'gewoon te vertellen wat in me opkomt'. Dat brengt mij in beweging. Chris benut haar kennis en levenservaringen om haar werk als coach te doen, altijd ten dienste van degene die gecoacht wordt. Wat ik ook zo waardeer is haar naturel-zijn.

Ik kijk  met een zeer goed gevoel terug op de coaching. Dit heeft deels te maken met de de aangename sfeer tijdens de contactmomenten en met haar overduidelijke motivatie om me vooruit te helpen. Wat het meest nazindert echter, is het feit dat ik dankzij de coaching een pak meer vertrouwen heb in het feit dat ik mijn loopbaan goed invul en kan bijsturen op een manier waar ik me goed bij voel. Dit gaat niet enkel over het stellen van de juiste langetermijn doelen, maar heeft ook een directe, positieve invloed op hoe ik me elke dag voel. Concreet heeft het gegroeide vertrouwen in mijzelf en in de ontwikkeling van mijn loopbaan me in staat gesteld om het gesprek aan te gaan - en duidelijkheid te verkrijgen - over de mogelijkheden inzake verantwoordelijkheden en verloning. 

Ik ben in coaching gegaan om verschillende redenen, maar vooral omdat ik aan de voordeur van een burn out stond. Door de opstart van mijn zaak ben ik jaren blijven circuleren in héél sterke gedachtenkronkels van perfectionisme, angst en een laag zelfbeeld. Ik besefte dit wel maar wist niet hoe ik er praktisch gezien kon uitgeraken. Chris heeft me met open armen ontvangen in haar praktijk en samen met mij gewerkt aan waar dat nu eigenlijk vandaan kwam. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open en met dit kon ik écht werken. Ik kon ermee aan de slag. Chris heeft een héél warme en open houding en ik voelde me helemaal veilig om mezelf te zien en mezelf bloot te geven. Iets wat niet zo gemakkelijk is als je wil dat alles perfect is. Ik ben haar erg dankbaar voor haar kennis en praktische tools die ze mij gegeven heeft.

Ik wou je nog bedanken. Twee maanden geleden zat ik best wel diep toen ik bij u de eerste keer langskwam en had ik geen idee hoe ik ooit uit deze put zou komen. Onze wekelijkse gesprekken en de bijhorende oefeningen hebben mij steeds ontzettend goed geholpen. Het feit dat u de burn-out zo benoemd hebt en duidelijk hebt gemaakt, maar vooral dat u mij zag als een 'normaal' persoon, hebben ontzettend geholpen om mijn burn-out te aanvaarden. Ik heb nooit het gevoel gehad alsof het teveel was bij u en dat u steeds goed op de hoogte was van wat er de week voordien besproken was. Dat lijkt voor u misschien vanzelfsprekend maar naar mijn gevoel is dit een erg sterke eigenschap van u in uw begeleiding. Ik had twee maanden geleden nooit verwacht dat ik vandaag zou staan waar ik nu sta. Ik ben er misschien nog niet helemaal, of waar ik zou moeten zijn (dankzij mijn te hoge eisen soms : - ) ) maar ik begin mezelf weer elke dag een beetje meer te herkennen. En daarom kan ik u niet genoeg bedanken. Ik zou willen zeggen: hopelijk tot nooit meer, maar dat zou dan te maken hebben met het feit dat ik hoop dat ik sterker word in situaties en mezelf niet meer zo zou verliezen. Duizend maal dank.

Dag Chris, ik wilde jou toch even vertellen dat ik nog vaak dacht aan de sessies bij jou: hoe stress wordt opgebouwd, hoe ik mezelf moet beschermen, ... de gouden kooi waarin ik zat....

Ik heb dit jaar de sprong gewaagd en ben van job veranderd.

Het waren heftige maanden, ik kreeg een warm afscheid en nam ook afscheid van de kinderen zoals ik het wilde, maar toen ik op 1 februari in mijn andere job, digitaal wel te verstaan startte, viel er een heel grote druk van mij af. Ik ben echt heel blij dat ik veranderd ben, vooral voor mezelf en mijn gezin. Ik sta te kijken van de rust en het genot dat ik kan ervaren op een 'vrije' zondagmiddag en ook wel van het loslaten na meer dan 25 jaar. Alhoewel er soms nog mindere momenten zijn, lukt dat veel beter dan ik ooit gedacht heb. Ik wil je nog eens hartelijk danken voor de babbels, de inzichten, het begrip. Het heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk wél de stap heb gezet voor mezelf. Bedankt. 

Ik slaagde er niet in om zelf de vicieuze cirkel van perfectionisme te doorbreken, ook al had ik me al op verschillende manieren in mijn eigen probleem verdiept en dacht dit volledig te bevatten. Door de coaching heb ik geleerd om op een andere manier naar mezelf te kijken. Dingen te ontdekken en naar boven te halen die ikzelf als gewoon en vanzelfsprekend was gaan beschouwen. Tijdens de sessies ga je echt op een praktische manier met jezelf, je patronen en je denkwijze aan de slag en probeer je deze via je onderbewuste aan te sturen. Je neemt de tijd en ruimte om zich te verdiepen in mijn persoonlijke leefwereld en patronen en bouwt hier rond een coaching op maat. De coaching sessies met Chris hebben voor mij - na verscheidene 'nutteloze' gesprekken met psychologen - een praktische oplossing geboden waarvan de effecten meteen voelbaar waren en zijn in mijn dagelijkse leven.

De workshop ‘Omgaan met stress’ vond ik erg boeiend en leerrijk. Chris is een zeer energieke en enthousiaste trainer, die de inhoud zo brengt dat mijn gedachten geen minuut afdwaalden naar iets anders. Het is duidelijk dat ze kennis van zaken heeft en er in slaagt om dit op een begrijpelijke manier over te brengen. Wat ik een mooie aanvulling vond op de theoretische stukken over wat stress is en de oorzaken en gevolgen van stress, waren haar eigen ervaringen en voorbeelden van haar cliënten. We kregen veel bruikbare tips waarbij je gestimuleerd wordt om ze ook echt toe te passen. Ik vond het dan ook een mooie afwisseling tussen theorie, interactie, onderzoeksresultaten en praktijk. Ik ga zeker nog opnieuw naar een workshop van haar.

Chis is een zeer belangrijke steun geweest tijdens mijn coachingtraject. Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak bij haar, voelde geen schroom om dingen te delen en er werd goed naar me geluisterd. Zelf is Chris zeer empathisch en dat scheelt tijdens zo'n traject. Ze voelt heel goed aan wat jij op dat moment nodig hebt en stelt gerichte vragen waardoor je zelf tot inzichten komt. Ik voelde me begrepen en ondersteund. Er werden opdrachten gegeven die elke keer werden geëvalueerd. Det was heel leerzaam! Ik zou Chris zeker aanraden als je op zoek bent naar een goede coach!

Dankjewel voor de coachingssessies. Het werkt!
Ik voel me ondertussen losser en kan meer genieten. Het oude patroon van perfectionisme is er nog maar ik heb er minder last van. Ik slaap beter, ik pieker minder. Ik maak bijna dagelijks gebruik van de aangereikte kaders. Hierdoor is er minder ‘moeten’ en heb ik ook minder last van schuldgevoelens.
Dankjewel Chris voor de fijne contacten en voor het oppakken van wat er op dat moment bij mij leefde.